Gå till innehåll

Bergsåker – Lördag 1/6

Bergsåker eller "Skrällåker" som banan skämtsamt brukar kallas för står som värd för årets första V75-omgång. Denna gång tror jag faktiskt att banan kommer att få göra själ för namnet. Är ute efter de riktigt stora pengarna denna omgång och plockar därför bort de tre största favoriterna Geisha Sund - dåligt läge, Zenit Brick - tror jag inte rår på hästen i spets samt Odin Tabac - som knappast plockar in dubbla tillägg. Tror på riktigt hög utdelning denna omgång och kör därför med tre chansspikar och tror på storskrällar i de två avslutande avdelningarna.

Mitt första singelstreck hittar jag i V75-2 där jag väljer att chansspika 11 Weekend Fun som trots sin ringa rutin kvalade in till Breeders Crown-finalen på Eskilstuna i november. Där han svarade för en sylvass avslutning även om han blev oplacerad. Efter det har han glänst i två raka. Betydligt enklare emot än i BC-finalen denna gång och trots tufft läge tror jag att han har god chans att spurta ner detta gäng över Bergsåkers långa upplopp. SPIK!

Mitt andra singelstreck hittar jag i V75-3 där jag väljer att gå emot storfavoriten Zenit Brick och lämnar 3 Digital Ink ensam på kupongen. Han har nämts som motbud till Zent Brick de två senaste starterna utan att räcka till. Nu har han chans att nå ledningen och därifrån tror jag att han blir svårslagen. -Trots att vi förlorat mot favoriten två senaste gångerna tror jag inte att vi är borta denna gång, säger tränaren Robert Bergh. Toppchans från ledningen säger jag och spikar!

Mitt tredje singelstreck finns i kallblodsloppet V75-4 där jag tror att det blir svårt att fånga in 3 Eldvin som har fin form för dagen. Han står bra till propositionsmässigt denna gång och har 40 m tillgodo på värste konkurrenten Odin Tabac. -Han har fantastiskt fin form, säger tränaren Jörgen Westholm. Jag tror att han håller undan och spikar!

Veckans "Luring" finns i V75-7 där 4 Harmon Boko är en häst som gynnas av distansen denna gång och är betydligt bättre än vad raden antyder.

Veckans "Susare" får bli 6 Sauvignon Blance i V75-6. En startsnabb häst med ett lopp i kroppen. Når han spets kan det räcka hela vägen....

Veckans 2-hundring enl nedan:

V75-1  7,11,14

V75-2  11 Weekend Fun

V75-3  Digital Ink

V75-4  3 Eldvin

V75-5  8,10

V75-6  2,3,4,6,7,8,9,12

V75-7  1,3,4,5,6,9,11,12

LYCKA TILL!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *