Gå till innehåll

Örebro – Lördag 21/10

Örebro arrangerar lördagens V75-omgång. En jackpot-omgång med chans till 40 miljoner till en ensam vinnare. Att tänka på denna gång är att Örebros korta upplopp är till stor fördel för  de hästar som kommit till spets. Prövar med tre singelstreck denna omgång.

1 Nuncio i V75-5? På väg mot världseliten igen? Gjorde comeback nyligen och vann lätt mot ett enklare gäng. Han sprang då i vart fall rakare i vagnen och såg klart mycket bättre ut senast än vad han gjort tidigare i år. Men frågan är om han såg tillräckligt bra ut? Nu drog han ett perfekt innerspår i spårlottningen och redan där skaffade han sig en stor fördel. Om än inte formen är på topp så är han tillräckligt bra för att fälla lördagen konkurrenter från spets dit han lär nå från spår 1. Då loppet är vidöppen bakom Nuncio så väljer jag att singelstrecka honom.

Det mest penningstinna loppet på lördag är V75-4 som har det något märkliga namnet "Svampen". Det är ett fint tvååringslopp med flera talanger. En av dem är 3 Activated som är en tuff märr som kommer till start med tre raka segrar. Senast lekte han med motståndet trots ett lopp utan ryggar för Björn Goop. - Hon är snabb ut och tål att göra en del själv också och har vunnit lätt med krafter kvar varje gång. Är hon lika bra som i tidigare starter måste det vara en bra chans, säger tränare Wallin. SPIK!!

Fairplay Pellini
Fairplay Pellini

Veckans chansspik hittar jag i V75-6 där jag tror att segraren kommer att heta 8 Fariplay Pellini. Har fått ett svårt läge längst ut på vingen bakom startbilen, så viss vingelrisk finns det allt. Men om det skulle lösa sig under loppet, vilket jag tror Erik Adielsson fixar, så blir han svår att stå emot. Att Erik kör hästen för andra gången samt att hästen nu har fått ett lopp i kroppen efter vila gör att jag väljer att singelsträcka.

Veckans "Susare" tycker jag att 1 Marciano 2% i V75-3 är. Här verkar han bli helt bortglömd av spelarna trots att han var helt överlägsen i ett V75-lopp under Derbyhelgen på Jägersro. Kolgjinis fyraåring är en riktig slugger och skulle han lyckas med att hålla ledningen från sitt innerspår kan det räcka ända in i mål!

Veckans "Luring" anser jag att 10 Västerbo Exact 8% i V75-avslutning ska få vara denna gång. Thomas Uhrberg tror mycket på sin häst och kör 42 mil enkel resa bara för denna enda uppsittning. Han är visserligen ny i Silverdivisionen, men kom ihåg vilket lopp han gick i V75 på Färjestad senast.....

Veckans 2-hundring enl nedan:

V75-1  1,2,3,4,6

V75-2  1,6,7,10

V75-3  1,4,7,9

V75-4  3 Activated

V75-5  1 Nuncio

V75-6  8 Fairplay Pellini

V75-7  6,7,8,9,10

LYCKA TILL!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *