Gå till innehåll

Romme – Lördag 20/1

Lördagen V75-omgång avgörs på Romme travbana som ligger strax utanför Borlänge i Dalarna. Återigen är det Jackpot med ca 43 miljoner enbart i sjurättspotten. Omgången känns så här på förhand inte allt för svår med risk för låg utdelning. Men det brukar skrälla och vara svårt på Romme. Oavsett utdelningen på lördag så kommer alla med sju rätt att få extra bra betalt. Väderprognoserna visar att det kommer att bli en riktig vinterdag i Dalarna på lördag med nedåt 15 minusgrader, men uppehållsväder med chans till lite solsken. Det kommer att krävas skor med hakar på den troligtvis vinterhårda banan, något som kan ställa till det för ovana hästar. Prövar med tre spikar denna omgång.

Mitt första singelstreck finns i V75-5 där det är svårt att tippa emot 12 Southwind Feji som mest bara vinner. Han har nu 13 segrar på 15 starter och på slutet har hon sett bättre ut än någonsin. Spår 12 är dock inte det bästa i en spårtrappa med enbart ston, men hittar hon bara ner i en någorlunda vettig position så tar hon sin 14:e seger på lördag. -Jag har bästa hästen och hon känns fantastiskt fin, säger tränaren Pär Hedberg. SPIK!

Mitt andra singelstreck finns i V75-6 där jag tycker att 3 It´s Showtime Zaz var jättefin i debuten för Nicklas Westerholm. Hästen är både snabb och stark och gillar distansen. Har här fått ett bra läge och en passande uppgift. -Han var fin i debuten för mig och ska ha gått framåt med det loppet i kroppen. Min bästa chans på lördag, säger Nicklas. SPIK!

Mitt tredje singelstreck finns i V75-7 där jag tror att 2 National Prince kommer att leda loppet från start till mål. Kom bort i kön på en svår bana senast så det loppet är bara att glömma. Han är snabb ut och har här fått ett bra läge. -Det vore givetvis en fördel om vi kunde hitta till ledningen men jag tycker att han är ett tidigt bud även om vi skulle missa den, säger tränaren Svante Båth. SPIK!

Veckans 2-hundring enl nedan:

V75-1  1,3,5

V75-2  1,9,10

V75-3  3,4,5,6,7

V75-4  1,2,3,4,5,8,11,13,14

V75-5  12 Southwind Feji

V75-6  3 It´s Showtime Zaz

V75-7  2 National Prince

LYCKA TILL!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *